Tipprestoranis peab ka ventilatsioon olema tipptasemel
Mitmete 2022. aasta alguse artiklite järgi on Eesti parim restoran 2018. aastal Tallinnas, Noblenessneri sadamapiirkonnas avatud Matthias Dietheri 180 °
See on Eesti ”Fine Dining” kroonijuveel, restoranikogemus mida kiidetakse paljudes valdkonnaväljaannetes. Restoranil Michelini tärni veel pole, kuna Eestisse jõuab Michelini toiduvaldkonna tunnustussüsteem alles selle aasta mais. Kuid võib aimata, et 180 ° on üks tõenäoline kandidaat. Matthias Dietheri 180 ° on ka restoranide teejuhis ”White Guide” hinnatud kõige kõrgema ehk rahvusvahelise meistriklass tasemele.
Edukas peakokk Matthias Diether sai restorani planeerides vabad käed ning on teinud selle endale isikupärase käekirjaga. Restorani kontseptsioon- hubane ja tagasihoidlik interjöör on loodud nii, et see meeldiks rahvusvahelistele gurmeeturistidele ning isegi pisemad detailid annavad märku, et kvaliteedis ei ole järeleandmisi tehtud.
Restorani südameks on ruumi keskel asuv avatud planeeringuga köök. Seda seda ääristab 10 kohaline peakokalaud mis pakub veelgi erilisemat õhtusöögikogemust, sest külalistel on võimalik köögis toimuvat jälgida justkui teatris. Traditsioonilisemad, valgete laudlinadega lauad on paigutatud suurte merevaatega akende lähedusse. Neljast küljest avatud köök on muudab kokkamisese klientidele küll paeluvaks etenduseks aga samas seab selline lahendus ventilatsioonile märkimisväärseid nõudmisi. ETS NORDi teise põlvkonna NORDcanopy köögikubud on väga tõhusad rasva, suitsu ja auru eemaldamiseks ja kasutavad puhastustehnoloogiana osonaatorit. Klaasseina taga oleva köögikubu välimus on kooskõlas ülejäänud interjööriga.
ETS NORDi köögikubudega teostatud ventilatsioon on maestro enda sõnul “kõige tõhusam ja vaiksem avatud ruumiga restoranide ventilatsioon, mida ta kunagi näinud on”. See on suur tunnustus profesionaalilt kellel on kolmkümmend aastat kogemust tipptasemel restoranides!